+387 61 653 437 | beemeddoo@gmail.com

Med sa dodatcima

Slika 57

Med sa orasima

Kombinacija meda i oraha našem organizmu osigurava sve potrebne  vitamine, minerale, proteine, masti i ugljikohidrate.  Zajednički djeluju kao prava riznica zdravlja, puna antioksidanasa i nutritivnih materija. Ova kombinacija ima izuzetno povoljno dejstvo na anemiju, impotenciju, plodnost, čir na želucu, hipoglikemiju, pamćenje, imunitet, hipertenziju, depresiju, te poboljštava reakciju organizma na stres i smanjuje psihičku razdražljivost.

Slika 58

Med sa čurekotom

Med sa čurekotom je jedna od najpopularnijih kombinacija prehrambenih namirnica u svijetu. Koristi se preventivno i kao potpora u liječenju mnogih zdravstvenih tegoba. Svojim antioksidativnim kapacitetom ova kombinacija potiče rad imunološkog sistema, čime doprinosi prevenciji nastanka prehlada, alergija, upalnih procesa i razvoja karcinoma. Med sa čurekotom ostvaruje povoljno dejstvo u otapanju kamena u bubrezima, prevenciji astmatičnih napada  i problema sa nadimanjem. Aktivni sastojci meda i čurekota utiču na povećanje koncentracije i mentalnog kapaciteta osoba koje ih koriste. Ovaj preparat ne smiju uzimati trudnice i osobe sa transplatiranim organima zbog imunostimulirajućeg djelovanja i mogućnosti odbacivanja transplanata.

Slika 59

Med sa matičnom mliječi, propolisom i polenom

Snaga pčelinjih proizvoda u ovoj kombinaciji predstavlja izvanredno sredstvo za prevenciju i liječenje mnogih bolesti i nezaobilazni su u ishrani i zaštiti ljudskog zdravlja. Prirodni med sa matičnom mliječi, propolisom i polenom je riznica hranjivih i ljekovitih supstanci. Obiluju vitaminima, mineralima, proteinima, enzimima, hormonima koji zajednički djeluju u poboljšanju obrambenog sistema, protivupalno, antimikrobno, antikancerogeno. Ova kombinacija predstavlja najjači prirodni antibiotik. Ona podstiče regeneraciju ćelija, usporava starenje organizma i otklanja znake psihičkog i fizičkog umora. Med sa ostalim pčelinjim proizvodima je eliksir mladosti i života. Najbolje je koristiti drvenom kašikom i smjesu zadržati par minuta ispod jezika kako bi se apsorbovale mnoge ljekovite i hranjive supstance.

Slika 60

Med sa đumbirom, kurkumom i cimetom

Med sa đumbirom, kurkumom i cimetom s pravom se zove zlatni med. Ova kombinacija ima potencijalno visoko terapijske moći. Aktivni sastojci ostvaruju izuzetno protivupalno i antikancerogeno dejstvo. Zlatni med stimuliše prirodni obrambeni mehanizam organizma i štiti od bolesti. Cimet smanjuje šećer u krvi, a kurkumin djeluje pozitivo na smanjenje masnoće jetre. Zlatni med pomaže kod probavnih tegoba i pokazuje pozitivan efekat u procesu gubitka kilograma. Oprez je potreban kod osoba koje imaju tegoba sa žuči. Koristiti sa drvenom ili keramičkom kašikom.
0 0